Flexbox & CSS Grid

Flexbox

Bij deze opdracht heb ik een spel gespeeld om de Flexbox te oefenen. Als eerst ben ik begonnen met het maken van de eerste opdrachten. Daar was het even wennen, maar al snel raakte ik gewend aan de manier van ordenen op de webpagina. Ik heb uiteindelijk alle opdrachten gemaakt, en dus de oefenening helemaal afgerond.
Hier heb ik een klein verslagje over gemaakt om mijn proces aan te tonen. Het bestand is hier te downloaden.
Vervolgens moest ik met deze nieuw geleerde techniek een webpagina bouwen. Deze webpagina is hier te vinden.

CSS Grid

Hierna ben ik begonnen aan de opdrachten van CSS Grid. Het was de bedoeling om met CSS Grid een webpagina te maken. In het begin vond ik het wat lastig en moest ik echt even inkomen in de nieuwe manier van dingen ordenen op een pagina, maar met wat hulp van mij docent is het uiteindelijk toch duidelijk geworden en is het in mijn ogen redelijk gelukt.
Klik hier voor de CSS Grid pagina.
Ook heb ik later in dit proces mijn Development-Pagina gemaakt in CSS Grid. Alle items waar je op kunt klikken staan in een Grid, opgemaakt in CSS. Hierdoor is het makkelijk aan te passen en worden nieuwe items automatisch onder elkaar gezet.

Reflectie

Deze twee opdrachten vond ik erg leerzaam. In het begin had ik best wat moeite met het begrijpen van hoe CSS Grid werkte, bij Flexbox was deze drempel wat minder hoog dan bij CSS Grid. Echter toen ik het doorhad bleek het best oké te werken. Je kunt erg makkelijk bewegende items in de Grid zetten zonder dat je ze zelf opnieuw moet indelen. Dat vind ik wel een groot pluspunt! Echter vind ik het niet mijn favoriete manier van het indelen van een webpagina, ik vind het af en toe nog steeds wel een beetje omslachtig om alles in de CSS te moeten aanpassen. Het heeft een andere werking dan werken met div's, en dat vind ik juist erg fijn werken.