JavaScript Applicaton

Het idee

Het idee was er al een tijdje. De drang om eraan te beginnen echter niet. Hoe dit allemaal is verlopen vertel ik op deze pagina, nu gaan we even door met mijn idee.
Het idee eigenlijk best globaal; het maken van een applicatie/knop die ervoor kan zorgen dat tekst over een HTML-pagina kan worden laten zien zonder dat het er van tevoren in staat gecodeerd. Dit wilde ik gaan doen d.m.v. JSON en AJAX. Hierbij heb je automatisch JS nodig, dus dat was ook mooi megenomen.

Het verloop

Het verloop was wat moeizaam. Dit kwam (zoals al eerder beschreven) doordat ik er telkens een beetje tegenop kijk om er aan te beginnen. Op een gegeven moment heb ik gewoon tegen mezelf gezegd dat er toch niks ging komen als ik niks zou doen. Die dag ben ik begonnen en eigenlijk viel het best wel mee. Ik volgde een tutorial en wist al veel dingen zelf in te vullen qua technieken. Ik had de tutorial eigenlijk maar half nodig, en kon het voor de helft al zelf maken. Ik was eigenlijk best verbaast over mijn kunnen. Hiermee heb ik dus geleerd dat ik iets meer vertrouwen moet hebben in mijzelf en in mijn kennis en kunnen.

De Applicatie

Ik ben verder gegaan met de vorige POC en heb hem verbeterd door de tutorial verder te volgen. Ik heb onder andere toegevoegd dat de knop verdwijnt wanneer alle JSON inhoud op de pagina wordt weergegeven. Zo kan de gebruiker niet nog een keer op de knop klikken en merken dat er niets meer gebeurd.
Verder heb ik nog toegevoegd dat er wat html tekst tussen de variabele staat waardoor het een lopende zin wordt, en de gebruiker niet in de gaten heeft dat zo'n zin is samengesteld.

Klik hier voor de broncode en hier voor het JSON bestand.

Vooruitgang

Hierboven vertelde ik dat ik een beetje met mezelf in de knoop zat omdat ik JS erg moeilijk vond. Dit is nog steeds zo, maar ik ben er (voor de zoveelste keer) achter gekomen dat je gewoon dingen moet gaan maken voordat je iets leerd. Ik ben daarom dus in sprint 3 begonnen aan mijn 'grote' JS-applicatie.
Toen ik eenmaal begonnen was kwam ik natuurlijk wat dingen tegen die niet helemaal goed werkte, maar dit lostte ik tot mijn eigen verbazing prima zelf op. Hierdoor kreeg ik meer zelfvertrouwen en ook vertrouwen in dat ik een project echt kon gaan realiseren! Hierboven dus de POC's die vooraf zijn gegaan aan mijn applicatie.
Ik zie dit zelf als nog een vooruitgang, en ik denk dat ik bij development echt grote stappen heb gezet. Niet alleen in kennis over JS, maar ook stappen vooruit in mijn zelfvertrouwen op het gebied van coderen! Dit doet me goed.