Werkervaring

Waar werk ik?

Al vanaf vorig jaar juli ben ik aan het werk bij Veryweb, een eenmansbedrijf die website bouwt voor klanten. Hier heb ik het afgelopen jaar veel geleerd over hoe websites in elkaar zitten, en hoe je een website zo klantvriendelijk mogelijk kan maken. Die klantvriendelijkheid garanderen wij door Custom Wordpress websites te maken. We hebben dus een eigen Wordpress Template gemaakt die wij gebruiken om een website te bouwen. Hierbij hebben we vervolgens weer allerlei plugins die we aan een website kunnen hangen wanneer de klant een bepaalde module op de website wil hebben.

Wat heb ik het afgelopen half jaar geleerd?

Voordat ik begon bij Veryweb was is redelijk bekend met HTML. Ook had ik wel eens gespeeld met CSS en PHP, maar dit stond nog echt in de kinderschoenen.
Ik ben begonnen met het maken van een handleiding voor hoe je een database opzet in 'PHPMyAdmin', en hoe je deze koppelt aan een Wordpress website. In het begin was dit allemaal nog redelijk nieuw en vond ik dat vaak nog lastig, maar na een paar maanden websites opzetten begon ik het me eigen te maken. Hierna volgde HTML, CSS en PHP.
PHP ben ik in de afgelopen paar maanden goed kunnen snappen, en kan makkelijk allerlei soorten velden uit Wordpress koppelen met de gekoppelde template. Ook heb ik op werk geleerd om met het welbekende grid-systeem Bootstrap te werken. Dit omdat het erg makkelijk is om een gehele website responsive te maken. Daarom gebruik ik dit systeem ook voor deze website. Zo pas ik mijn kennis van werk toe op mijn school.

Na het erg vaak opzetten van de structuur van een website ben ik me ook meer gaan verdiepen in de zogenaamde "mooi maak taal": CSS. Hier heb ik vooral gekeken naar de basics, zoals tussenruimtes (margin en padding), hergebruiken van classes, elementen die je kunt toevoegen om afbeeldingen en/of knoppen dynamischer te maken (denk daarbij aan hovers, schaduwtjes, css-gradients en ga zo maar door). Hierbij heb ik tijdens het opzetten van dit portfolio meerdere dingen kunnen gebruiken die ik op werk had geleerd, en andersom!

Vooruitgang

Door op mijn werk dingen te (kunnen) vragen aan mijn baas over webdevelopment heb ik meer kennis gekregen over verschillende progameertalen. Hierdoor heb ik deze kennis kunnen combineren met school, en andersom. Dit vond ik een goede ervaring en vooruitgang van mijn proces voor development, omdat ik buiten school ook tijdens werk veel oefen met programeren.
Het programeren is niet zoals dit portfolio is opgebouwd, maar door de eisen dat klanten zelf ook content makkelijk aan moeten kunnen passen, word Wordpress gebruikt. Hierdoor heb ik wel weer mijn kennis over PHP op kunnen krikken!
Daarom vond ik het erg nuttig om dit in mijn portfolio te verwerken!