Sprint X

Tijdens Sprint X ben ik samen met een mede-student Kenny bezig geweest aan ons onderzoek. Deze drie weken waren een leuke, gezellige en vooral leerzame tijd. Ik heb dingen geleerd die ik later zeker nog kan gebruiken, en daar ben ik blij mee.

Sprint X zijn we begonnen met een idee die ik al had gehad bij de SelfieWeek. Echter had ik dit idee niet uitgevoerd omdat ik dat waarschijnlijk in één week niet ging halen. Daarom vond ik dat deze drie weken durende sprint het wel een kans zou mogen krijgen.
Met Kenny ben ik samen gaan brainstormen over het idee en kwam uiteindelijk tot een onderzoek: “Worden foto’s meer gewaardeerd wanneer ze worden gepubliceerd in een VR-omgeving, in plaats van een website?”
Dit idee kwam voort uit de passie voor fotografie. Hier wilde we weer iets mee gaan doen deze sprint. We wilde ook iets gaan onderzoeken, dus daarom dit idee.
Een VR wereld klinkt namelijk erg futuristisch en gaaf, maar word de waardering van de foto's ook groter door ze in zo'n omgeving te tonen.
Buiten het onderzoek moest er natuurlijk ook een statische website en een VR-website komen om dit te onderzoeken en te testen. Dit hebben we op tijd weten te realiseren.
De uiteindelijke statische website is hier te zien.
Verder is de code en de mappenstructuur van de statische wesite hier te zien.
De uiteindelijke VR-omgeving is hier te zien.
Verder is de code en de mappenstructuur van de statische website hier te zien.
De verdere documentatie van ons project (het proces, de struikelpunten/problemen en onze oplossingen) zijn terug te vinden in dit document.

Oplevering

Als oplevering was het de bedoeling om een video op te nemen met het programma Screen-o-Matic. Dit programma neemt zowel je scherm, als het beeld van de webcam op. Op deze manier kan je makkelijk een presentatie geven en zelf erbij praten en dingen uitleggen. Dit filmpje mocht eigenlijk niet langer zijn dan twee minuten. Wij zijn hier iets overheen gegaan, maar dat was geen probleem. Hiernaast dus onze oplevering voor Sprint X!