Arduino Workshop

Wat heb ik gedaan?

Een dag van tevoren ben ik materiaal gaan halen bij de ISSD. Hier heb ik daarna thuis al een beetje naar gekeken, maar werd er niet veel wijzer van.
Eenmaal de volgende dag kregen we uitleg tijdens een presentatie hoe onze arduino werkte. Tijdens de presentatie maakte we groepjes van twee (Kenny en ik), en zijn we met de klas bezig geweest met de eerste assignments uit de slides van de powerpoint presentatie.

We begonnen als eerst met een simpele code: het laten knipperen van het ingebouwde led-lampje. Dit was redelijk eenvoudig, en waardes konden makkelijk worden aangepast. We hebben verschillende variaties uitgeprobeerd, met delays, etc.
Vervolgens hebben we via het Breadboard een led-lampje aangesloten. Hierdoor knipperde zowel het ingebouwde lampje als het door ons aangesloten ledje. Zie het filmpje hiernaast.

Hierna hebben we een RGB led aangesloten. Dit ging met iets meer tegenspoed, maar het is uiteindelijk wel gelukt om hem werkend te krijgen. We twijfelde eerst aan onze aansluitingen en weerstandjes, maar later bleek de code niet te kloppen. Kenny heeft dit uiteindelijk opgelost door de code deels te herschrijven. De kleur rood werkte niet heel goed mee, terwijl de code voor die kleur wel klopte. Dit was jammer, maar gelukkig deed de rest het wel! Ook deze opdracht is terug te zien in het filmpje.

Feedback

Het filmpje had ik eerst als twee losse mp4-bestanden ingeleverd, onbewerkt. Daar was dus ook nog achtergrondgeluid te horen en dat stoorde nogal. De feedback was daarom ook dat het geluid gedempt/vervangen zou moeten worden. Dit heb ik gedaan, en hem ook gelijk de twee filmpjes makkelijk aan elkaar gemonteerd. Hierdoor hoef je niet veel te klikken om allemaal aparte filmpjes te bekijken.

Vooruitgang

In deze opdracht heb ik geleerd om met een Arduino te werken, en alle toeters en bellen daarbij. Denk daarbij aan externe lampjes, breadboards en weerstanden. Van tevoren leek het me erg moeilijk, en ik wist er ook nog niks over. Echter toen we eenmaal bezig waren was het eigenlijk vrij gemakkelijk te maken. Wat me wel opviel tijdens de opdracht, is dat als bijvoorbeeld een lampje het niet doet, je lang bezig bent met het zoeken naar het probleem. Ligt het nou aan de aansluiting van het lampje, of aan de code? Daar zit nog wel verbetering in. Verder vond ik het een leuke kennismaking met Arduino.